Multiarena Padel

Padel Tennis

Padeltennis er en av de raskest voksende idrettene i Europa, og har hatt en eksplosiv vekst de seneste årene. Bare i Spania finnes det i dag over to millioner aktive spillere, noe som gjør idretten nest størst, etter fotball. I Norden har Sverige ledet an i utviklingen, men de andre landene kommer raskt etter. Sporten er allerede etablert som en profesjonell idrett. Padel Pro Tour ble etablert i 2005, og så langt har det internasjonale padelforbundet 19 medlemsland.

Padeltennis er veldig likt tradisjonell tennis. Den største forskjellen på banen er at den har vegger som er en del av spillet.

Racketene er uten strenger, og ballene er hardere og raskere enn i tradisjonell tennis. I padeltennis server man med underarmserve. Ellers er reglene de samme som i tennis.

Padeltennis er mindre teknisk og fysisk krevende. Spillet oppleves som morsomt, spennende og enkelt å mestre for alle aldersgrupper. Tempoet er lavere enn i tennis, og siden veggene er en del av banen, blir det ofte morsomme ballvekslinger. Baner tilrettelegges også for spill «out of court», hvor det alternative regelverket tillater at en ball kan hentes utenfor selve spilleplanen og spilles inn igjen, en morsom og underholdende variant av spillet.

Den indre spilleflaten av et padelanlegg er 20m x 10m, mens den ytre sonen for spill «out of court» skal være minimum 4m x 2m på hver side av padelbanen. Nettet er 10 meter bredt, med en 5cm bred heltrukket hvit linje, og skal måle 0,92meter over bakken i hver ende, med en minimums spennhøyde på 0,88m på midten.

Padel spilles nesten alltid i double. Padeltennis er derfor en sosial idrett for mennesker i alle aldre!

Multiarenas Padel-baner:

Multiarenas padelbaner fra Sports Partner inkluderer alt man måtte trenge; kun eksklusive frakt og montering. Montering blir utført av erfarne installatører.

Vi tilbyr to komplette pakkeløsninger; «Padel Traditional» og «Padel Panorama».

Uavhengig av hvilken padelbane du velger, så følger fire stykk lyktestolper, hver med 400W LED-belysning.

Produsenten har høy fokus på kvalitetsmaterialer i leveransen. De CE-sertifiserte glassveggene er tykke og produsert slik at glasset vil pulveriseres, hvis det mot formodning skulle knuses, med tanke på utøvernes sikkerhet.

Padelbanen monteres på et flatt og stabilt underlag. Utendørs bør dette bety en støpt betongsåle, eller asfaltert plass. Veggelementene boltes da ned i grunnen. Innendørs må elementene skrus ned i underlaget.

Multiarena Padel fordeler

Padel Traditional:

Den tradisjonelle padelbanen har stolper av galvanisert stål mellom veggelementene. Alt stål er anti-rust behandlet. Stolpene er emaljerte i sort farge som standard, men farge kan velges. Glassveggene er her 10mm tykke, i henhold til anbefalingene fra Det Internasjonale Padelforbundet. Åpne vedlagte PDF med produktspesifikasjon for å se detaljert innhold i leveransen.

Padel Panorama:

Panoramainstallasjonen har gjennomgående et ytterligere forsterket glass, med tykkelse på 12 mm. Dette anlegget har også en topprekke uten stolper,  bestående utelukkende av glasspaneler.  Åpne vedlagte PDF med produktspesifikasjon for å se detaljert innhold i leveransen

Valg av spilleunderlag:

Hvis kunstgress velges som spilleunderlag, så leveres 15mm UV-behandlet kunstgress med innfyll som standard i pakkeløsningene.

Som et alternativ for kunstgress kan du velge et mobilt sportsgulv som også benyttes for vanlig tennis. Mer om dette underlaget kan du finne under innvalget «mobilt tennisgulv».

Det kan også være argumenter ved enkelte anlegg for å anskaffe begge typer underlag for å skape variasjon, og for å gi anlegget ytterligere multifunksjonelle muligheter!

Kontaktpersoner